Go to ...

bLog Juga

BLOG ORANG AWAM Yang Berbicara Perkara Kecik, Remeh & Keduniaan Jer

– ARTIKEL RAWAK –

ART
Mengakui atau tidak, kita adalah tediri dari sekurang-kurangnya dua atau tiga unsur yang bergabung menjadi satu iaitu kita. Lihatlah, kita…
Continue reading »

RSS Feed

March 19, 2019

POLISI MENGOMEN

Komen disambut dan digalakkan di laman web ini, tetapi terdapat beberapa contoh di mana komen akan diedit atau dihapuskan. Komen tertakluk kepada syarat penggunaan laman web. Pelanggaran dasar ini boleh mengakibatkan komen dipadamkan dan/atau pengarang dihalang dari akses ke komen atau ke blog sepenuhnya.

 • Hak Cipta Terpelihara: Pemilik blog berhak untuk mengedit, memadam, bergerak, atau menandakan sebagai spam dan semua komen. Pemilik blog mempunyai hak untuk menyekat akses kepada sesiapa atau kumpulan dari komen atau dari seluruh blog.
 • Garis Panduan Komen: Borang komen mesti diisi dengan nama dan URL yang sesuai atau sah. Komen menggunakan kata kunci, spam atau URL seperti spam, atau maklumat yang mencurigakan dalam borang komen akan dihapuskan. Ulasan anda tidak akan diedit, ia hanya akan dihapuskan secara keseluruhannya.
 • Pautan: Jika anda meninggalkan komen dan ingin menunjuk pada pautan pada laman web anda sendiri atau orang lain yang relevan dengan topik tersebut, jangan ragu untuk melakukannya. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa pautan itu mestilah relevan dan menambah nilai kepada blog dan pembacanya. Blog ini ditubuhkan untuk memegang sebarang komen secara automatik dengan lebih daripada satu pautan secara sederhana, yang mungkin melambatkan komen anda daripada muncul.
 • Terima Kasih Comments: Komen-komen yang semacam yang kelihatan sebagai percubaan untuk mendapatkan backlink atau mendapatkan penyederhanaan komentar masa lalu akan dihapuskan.
 • Hak Cipta / Plagiarisme: Jika notis diterima bahawa komen mengandungi maklumat proprietari, berhak cipta atau plagiarized, komentar itu akan dihapuskan dan komentar itu boleh disekat dari mengulas lanjut.
 • Privasi E-mel : Alamat e-mel diperlukan untuk memberi komen, dan mereka tidak diterbitkan di blog, atau tidak dikongsi. Mereka boleh digunakan oleh pemilik blog untuk menghubungi orang persendirian secara peribadi.
 • Privasi dan Perlindungan Ulasan : Komen yang mengandungi alamat e-mel, alamat e-mel fizikal, nombor telefon, dan apa-apa maklumat peribadi dan peribadi akan dihapuskan secepat mungkin untuk melindungi privasi pihak yang terlibat. Untuk menghalang penyuntingan sedemikian, jangan sekali-kali berkongsi maklumat peribadi dalam komen blog.
 • Lampiran: Jika anda ingin menyiarkan imej atau buku kerja, sila muat naik ke perkhidmatan perkongsian fail seperti Photobucket (imej) atau SkyDrive (fail) dan hubungkannya di dalam ulasan anda. Perlu diingat bahawa komen anda mungkin diadakan jika ia mengandungi pautan. Tolong jangan letakkan tangkapan skrin kod VBA – salin dan tampal kod itu ke dalam ulasan secara langsung.
 • Bahasa dan Kebiasaan: Komen yang termasuk bahasa yang menyinggung atau tidak sesuai, atau dipertimbangkan oleh pemilik blog untuk menjadi kasar dan menyinggung, akan dipadamkan. Terutamanya menjengkelkan adalah komen yang meremehkan Microsoft (semasa meminta bantuan dengan produk Microsoft). Bagi kepentingan bermain adil, tiada serangan peribadi dibenarkan dalam komen blog ini. Anda boleh mempersoalkan atau membantah kandungannya, tetapi tidak menyerang blogger, atau pengulas lain. Kegagalan menghormati sesama peserta di blog ini boleh mengakibatkan penyingkiran dan akses disekat.
 • Apa yang Harus Dilakukan Jika Komen Anda Tidak Tampak: Sila bersabar. Komen tidak boleh diluluskan dengan segera. Tolong jangan hantar komen yang sama melainkan anda fikir ulasan asal anda tidak diserahkan dengan betul pada kali pertama.
 • Berbagai Komen di Post yang sama: Banyak komen yang berkaitan pada catatan blog yang sama (biasanya satu demi satu) boleh digabungkan menjadi satu komen.
 • Komen yang tidak berkaitan: Jika komen tidak berkaitan dengan jawatan tertentu, ia boleh dipindahkan ke jawatan lain yang berkaitan, jika mungkin. Sekiranya tiada jawatan yang sesuai boleh didapati, ia boleh dihapuskan.
 • Komen Spam: Sebarang komen diandaikan kemungkinan spam komen akan dihapuskan dan ditandakan sebagai spam komen. Di samping itu, ia akan dilaporkan kepada perkhidmatan seperti Project Honeypot, Botscout dan / atau Stop Forum Spam.
 • Liabiliti: Semua komen dalam blog ini adalah tanggungjawab pengulas individu. Dengan mengemukakan komen di blog ini, anda bersetuju bahawa kandungan komen adalah milik anda sendiri, dan untuk memegang laman web ini, BLOG JUGA, dan semua anak syarikat dan wakilnya tidak berbahaya dari sebarang dan semua akibat, ganti rugi, atau liabiliti.
 • Trackbacks Are Comments: All trackbacks will treat inline with our Comments Policy.

Ingat, komen adalah keistimewaan, bukan hak.

Suka(0)Tak Suka(0)