Go to ...

bLog Juga

BLOG ORANG AWAM Yang Berbicara Perkara Kecik, Remeh & Keduniaan Jer

RSS Feed

August 17, 2019

OH PALESTIN – BAHAGIAN 1


Free website traffic to your site!


Free website traffic to your site!


Free website traffic to your site!

 

Kisah ini ialah mengenai seorang mulia yang pernah hidup di bumi palastin. Namanya telah dicemari oleh ramai penduduk dunia. Namanya terlalu diagong-agongkan orang sehingga menyamai tuhannya. Sungguh sedih apabila teringatkan beliau. Ketika kita berusaha menyelamatkan bumi tanah tumpah darahnya, kita terlupa membersihkan namanya dari fitnah orang-orang yang sesat.

Bukanlah niatku untuk bercerita kisah-kisah akan datang, sungguh kita tidak mengetahui apa yang akan berlaku. Di sini, aku hanya ingin berkongsi apa yang aku fahami. Sungguh, masih banyak kesilapan yang aku lakukan yang mengharapkan pembetulan dan pandangan anda semua.

Suatu hari nanti, dalam kehidupan kali ke dua, setiap diri pasti akan ditanya apa yang telah dilakukan, tiada satu perkarapun akan tertinggal kerana Raja hari pengadilan adalah maha halus dan maha mengetahui lagi adil.

Sia-sialah diriku ini jika menjadi pengikut seperti pelancong yang ingat semua tanggungjawab telah diletakkan kepada pemandu pelancong. Hadir ke dunia ini untuk menikmati sahaja. Jauh sekali menjadi pengikut seperti golongan yang disesatkan oleh syaitan supaya serahkan sahaja semua urusan kepada ketua agama menanggongnya.

Tiada gunanya mempersoalkan samada aku ikhlas atau ada niat tersembunyi dalam perkara ini, kerana yang lebih penting lagi ialah membuktikan samada aku salah atau benar.

Tajuk perbincangan kali ini ialah kisah kehadiran nabi isa a.s.

Rujukan : http://linncomel.com/index.php/2008/10/08/nabi-isa-akan-muncul-sebagai-manusia-paling-maju-di-dunia/

Artikel Berkaitan:
oh Palestin Bahagian 1
oh Palestin Bahagian 2
oh Palestin Bahagian 3
oh Palestin Bahagian 4
oh Palestin Bahagian 5

Suka(0)Tak Suka(0)
Is this Post useful? Useful Useless 0 of 0 people say this Post is useful.

Tags: